Wat is dit voor waanzin?

19-09-2020 Nieuws Redactie

Foto: Team Verkeer Den Haag


SCHIEDAM - Is er sprake van een nieuw mode, zeg maar bizarre en achterlijke tik? Zijn moderne voertuigen zo machtig en krachtig dat ze bij tijd en wijle niet in toom te houden zijn? Zijn mensen die lang in Corona-afzondering hebben gezeten tot alles in staat?

In ieder geval komt het de laatste tijd opvallend vaak voor dat mensen van de weg worden geplukt in en op voertuigen die zo snel gaan dat sprake is van doodsverachting, van zichzelf en andere weggebruikers. Wie nog wel eens wakker ligt in Schiedam kent wellicht ook de geluiden van gierende motoren diep in de nacht, die de vraag doet rijzen met welke race de weggebruikers bezig zijn.

Vannacht was het weer zo ver. De Haagse verkeerspolitie haalde een automobilist van de weg die 230 kilometer per uur had gereden. Die snelheid was geconstateerd op de A4, even ten noorden van Schiedam.

UIteraard werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politieman die melding maakte rekent voor dat bij 230 kilometer per uur de auto in één seconde 64 meter aflegt. "Uw reactietijd is in het gunstigste geval één seconde."

PS. Een lezer reageert: was het Lil Kleine, getuige diens onderstaande rap:

Twee-twintig op de dash
Heel m'n leven gaat fast
Al m'n mannen doen splash
Bitch, ik wil alleen cash, ey
Twee-twintig op de dash
Heel m'n leven gaat fast
Al m'n mannen doen splash