Waterschap wekt steeds meer energie op

27-10-2016 Nieuws Redactie

DELFT – Hoogheemraadschap Delfland wekt bijna de helft van zijn energiebehoefte zelf op. Het percentage 'eigen energieopwekking' steeg van 38 procent naar ruim 48 procent vorig jaar. Daarmee staat Delfland op plek vier tussen de waterschappen.

Hoogheemraad Han van Olphen is zeer te spreken over deze prestatie: “We zien onze rol geleidelijk veranderen van afvalwaterverwerker naar leverancier van schoon water, energie en grondstoffen. Met deze resultaten hebben we stappen gezet om ons voor te bereiden op de zuivering van de toekomst.”

De zuiveringen van Delfland hebben ten opzichte van een eerdere vergelijking drie jaar geleden 1,8 miljoen kubieke meter meer aan biogas geproduceerd. “Het water is schoner als het de afvalwaterzuiveringsinstallaties verlaat, er wordt meer energie uit afvalwater opgewekt en de kosten voor het zuiveringsproces zijn gedaald”, zo concludeert het waterschap uit de vergelijking van de Nederlandse afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI's) in de bedrijfsvergelijking Zuiveringsbeheer van de waterschappen.Gerelateerd