Welkomstpakket voor vluchtelingen

25-06-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Onder de naam Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen is een Manifestgroep actief geworden, die deze week een culturele avond in het Wennekerpand verzorgde. De Manifestgroep heeft ook een welkomstpakket voor vluchtelingen samengesteld. De initiatiefnemers kijken zelf terug op een interessante en warme avond met tijd voor verdieping en inspiratie.

Verhalen, gedichten, muziek en theater – er kwamen negentig bezoekers op af. Burgemeester Cor Lamers hield een korte toespraak. De Manifestgroep stelt de vraag wat het betekent om verdraagzaam, solidair, humaan en barmhartig te zijn. “Realiseren we ons wel hoe duur vrijheid is?”

Er was zang van Caffeine, een meidenband van het Stedelijk Gymnasium Schiedam, en Ghirmay zorgde voor strings & vocals. Een jonge Syriër, Kinan, sprak indringend: “Ik beschouw mijzelf als een mens die hier in Schiedam is geboren.” Hij studeert werktuigbouw, Turks, Frans en Noors.

Dichter Negash uit Eritrea woont drie jaar in Nederland en is gek op de Nederlandse taal. Als iemand naar de kapper is geweest, weet hij dat hij kan vragen: “Ben je van de trap gevallen?”

Ook was er een proeve van Hamlet, waarmee de jonge toneelkunstenaar Koen Wouterse een bijzondere, interactieve interpretatie geeft van het beroemde stuk van William Shakespeare. Samen met Anne Rats en Yorick Zwart heeft Koen het stadsgezelschap De Stokerij opgericht. Hamlet krijgt lovende reacties.


Gerelateerd