Welpen redden bijen en bomen in Beatrixpark

31-05-2016 Nieuws Redactie

Foto's: Scouting Maasdelta

SCHIEDAM – Welpen van verschillende Scoutinggroepen, vanuit Maassluis tot Krimpen aan den IJssel, hebben gezamenlijk de natuur in het Prinses Beatrixpark een handje geholpen tijdens een 'Jungledag'.

Maar liefst vijfhonderd welpen, tussen de zeven en elf jaar, waren zaterdag te gast in het Schiedamse stadspark. Bij het spel van de Scoutingregio's Maasdelta en Rond de Rotte, bleken er houthakkers rond te lopen die alle bomen dreigden te kappen omdat ze last hadden van de bijen. Door bloemzaden te verdienen tijdens de activiteiten, zorgden de meisjes en jongens er voor dat de bijen elders nieuwe bronnen van voedsel konden vinden. Hierdoor hoefden ze geen nesten meer in de bomen te maken, zodat de inwoners van de jungle er veilig konden blijven wonen. Zo wisten de welpen de bijen en de bomen voor de toekomst te redden.

Wethouder Nathalie Gouweleeuw gaf als Stamoudste het startsein voor de Jungledag. Die was voor het eerst gezamenlijke georganiseerd door de Scouting-regio’s Maasdelta en Rond de Rotte.

De meisjes en jongens gingen in hun groep het Beatrixpark door. Bij iedere post die zij tegenkwamen, deden zij een activiteit: gezamenlijk puzzelen, het knutselen van een toekomstboom, koken op zonne-energie. Het klimmen en zeker de kabelbaan werden hooggewaardeerd.

Aan het einde van de dag kregen alle welpen als aandenken een persoonlijke herinneringsbadge en een door De Bolster, een bedrijf in biologische zaden, gesponsord zakje 'bijenverleider-bloemzaadjes' om zelf uit te strooien.Gerelateerd