Werk aan 'knooppuntrotonde' vordert

10-12-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Foto: Marian Groen


VLAARDINGEN - Het is aan het eind van de middag vooral filerijden op de Lepelaarsingel in Vlaardingen, want rechtsaf de Zwanensingel op schiet niet echt op. Daar wordt namelijk gewerkt aan een rotonde, volgens de gemeente de meest duurzame van de regio.

In Schiedam zorgt de rotonde voor veel verkeersoverlast, nu heel veel verkeer tussen Schiedam-Noord en Vlaardingen-Noord gebruik moet maken van de Hargalaan.

Alles voor meer veiligheid, op een kruispunt dat door de inrichting ervan voorheen niet uitblonk in overzichtelijkheid; auto's die vanaf de Zwaluwenlaan komen kunnen naast elkaar staan bij het kruispunt, waarbij het wederzijdse zicht op andere verkeersdeelnemers belemmerd werd. Ongevallen en bijna ongevallen op andere rotondes in Vlaardingen echter laten zien dat veiligheid ook veel te maken heeft met verkeersgedrag en vooral stilstaan bij elke afslag en extra uitkijken.

Medio januari zou het werk bij de Zwanensingel klaar moeten zijn en hoe het er nu al uitziet konden we zien op een foto die Marian Groen maakte.


Gerelateerd