Werken aan een beeld van de stad in 2025

25-02-2016 Nieuws Redactie

De vlag uit in Spaland; hoe ziet de wijk er in 2025 uit?


SCHIEDAM - Hoe moeten Woudhoek en Spaland-Sveaparken eruit zien in 2025? Om een antwoord te krijgen op die vraag hebben bewoners uit de 'noordse' wijken het initiatief genomen een enquête te houden onder wijkbewoners. Zij formuleerden zelf de vragen die ze graag beantwoord willen zien om zich een beeld te kunnen vormen van wat hun buurtbewoners voor ogen staat als ze denken aan hun wijk over negen jaar.

De vragen van de enquête hebben betrekking op thema’s die volgens de initiatiefnemers belangrijk zijn: groenvoorziening, veiligheid, wijkeconomie en parkeren. Ook willen zij graag weten op welke gebieden bewoners zelf graag actief willen zijn.

Op één en twee maart ontvangen alle huishoudens in beide wijken een brief met daarin een internetadres waar bewoners de enquête kunnen vinden. Het invullen kost ongeveer tien minuten. De vragenlijst kan tot 31 maart ingevuld worden. Eind april zijn de uitkomsten op een rijtje gezet. Wethouder Mario Stam: “De opbrengst van de enquête neem ik mee in het beleid voor de noordelijke wijken in de komende jaren.”

De komende weken gaan de initiatiefnemers van de enquête actief de wijk in om bewoners op te roepen mee te doen. Op 5 maart zullen ze in ieder geval te vinden zijn op het Geuzeplein (rond een uur) en bij winkelcentrum Krona (rond twee uur).Gerelateerd