Werkplein: op weg naar werk

02-10-2019 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

VLAARDINGEN – Stroomopwaarts beschikt sinds vanmiddag officieel over het Werkplein. Dat is een nieuwe en efficiënte, maar tevens een gezellig en warm ingerichte ruimte waar werkzoekenden terechtkunnen. In de Vlaardingse vestiging van Stroomopwaarts in de George Stephensonweg. Voor een gesprek, informatie, advies en ondersteuning maar ook voor een goede kop espresso of cappuccino bij de koffiebar. En niet meer een kopje ‘lauwwarme uilenzeik’ zoals bij de opening werd verteld door een manager van Stroomopwaarts.

De opening werd verricht door twee van de drie verantwoordelijke wethouders van de samenwerkende gemeenten: Bart de Leede van Vlaardingen en Sjoerd Kuiper van Maassluis. Wethouder Marcel Bregman uit Schiedam liet bij de start verstek gaan, want hij was nog elders bezig. Projectleider Marja van der Meulen van Stroomopwaarts nam de ‘honneurs’ waar voor Bregman. De drie trokken daarbij een doek af van een straatnaambordje waarop Werkplein' stond, waarna een feestelijk samenzijn volgde. Daarbij waren niet alleen veel medewerkers maar ook behoorlijk wat vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven aanwezig, een positief signaal.

In een gastvrije omgeving en op een informele manier werken de medewerkers bij Stroomopwaarts voortaan op het Werkplein samen met de cliënt naar betaald werk. Bezoekers worden ontvangen door een gastdame of gastheer, er zijn formele en informele zitplekken, computerplekken om te solliciteren en een barista-bar met verse koffie.

Alles rondom het starten met werken vindt plaats op één locatie. Op het Werkplein:
- vinden werkgesprekken plaats,
- volgen cliënten (sollicitatie)trainingen,
- kunnen werkzoekenden aan hun cv en sollicitaties werken, en
- in matchsessies ontmoeten zij uitzendbureaus en lokale ondernemers.

Hierdoor is de cliënt beter in beeld en kunnen we hen nog beter van dienst zijn op de weg naar werk, zo stelt Stroomopwaarts.

Tenslotte: op het Werkplein wordt de ‘eerlijke’ koffie van Sococo (The Social Coffee Company) geschonken. Sococo zorgt voor een duurzame koffieketen. Dat betekent dat de koffieboer een eerlijke prijs krijgt voor de producten, dat deze op de meest duurzame manier naar Nederland komen en in Nederland biedt Sococo werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook op het Werkplein biedt Sococo een werkleertraject aan werkzoekenden aan.


Gerelateerd