Categorieën

Service

Wethouder Midden-Delfland overlijdt aan Coronabesmetting

Wethouder Midden-Delfland overlijdt aan Coronabesmetting
Nieuws

Wethouder Midden-Delfland overlijdt aan Coronabesmetting

  • Redactie
  • 01-04-2020
  • Nieuws
Wethouder Midden-Delfland overlijdt aan Coronabesmetting

MIDDEN-DELFLAND - De Coronacrisis eist een slachtoffer dicht bij huis, relatief jong en in een verantwoordelijke positie: wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden-Delfland.

De 58-jarige wethouder van Schipluiden, Maasland en Den Hoorn overleed afgelopen nacht. De wethouder namens het CDA was op 24 maart in het ziekenhuis opgenomen.

"Wij zijn geschokt en stil van verdriet", vermeldt de website van de gemeente. "Hans was een prachtig mens in al zijn facetten. Hij laat een grote indruk op ons achter. Om de persoon die hij was: scherp, vurig, geestig, nuchter, vriendelijk en betrokken. Een man met een hartelijke persoonlijkheid en uitbundige lach. Hans droeg Midden-Delfland in zijn hart. Een keiharde werker. Een perfectionist met uitstekende dossierkennis", verwoordt het in memoriam op de site.

"Wij zijn dankbaar dat wij Hans van zo dichtbij hebben gekend en gaan hem heel, heel erg missen. Naast wethouder, collega en vriend was Hans echtgenoot en vader. We leven mee met zijn gezin en wensen zijn vrouw en dochter, Hans' grote trots, heel veel kracht en sterkte. Hans heeft heel veel betekend voor onze gemeente Midden-Delfland. En voor ons als gemeenteraad, college en medewerkers."

De Schiedamse wethouder Jeroen Ooijevaar heeft het nieuws van het overlijden als een schok tot zich genomen. "Intriest nieuws", noemt hij het. "Midden-Delfland en de Metropoolregio verliezen een talentvol bestuurder. Ik wens zijn vrouw en dochter veel sterkte toe."

Er is een online condoleanceregister geopend; bij het gemeentehuis in Schipluiden hangt de vlag halfstok.