Wethouder vraagt leerlingen aandacht voor duurzaamheid

11-10-2021 Nieuws Redactie

De wethouder leest voor over duurzaamheid; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Wethouder Patricia van Aaken las vrijdag, op de Dag van de Duurzaamheid in het Onderwijs, voor aan de leerlingen van groep zes van basisschool De Taaltuin. Ze deed dit om extra aandacht te vragen voor duurzaamheid in het onderwijs.

De wethouder las voor uit het boek 'De Kracht van Nieuwe Energie', over duurzame energie en energie besparen. Daarnaast volgden de leerlingen een energieles, waarin aandacht was voor energiebesparing door onder andere te experimenteren met isolatiehuisjes. De gemeente Schiedam zet zich het hele jaar in voor duurzaamheid in het onderwijs, onder andere door het organiseren van energielessen en via het NME centrum.

De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs wordt sinds 2008 georganiseerd. Aan deze dag doen veel basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen jaarlijks mee. Op deze landelijke dag wordt extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. De Dag van de Duurzaamheid Onderwijs vond plaats in aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Die dag viel dit jaar in het weekend.Gerelateerd