Wie is deze oplichter die zich in Schiedam vertoonde?

21-10-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie is op zoek naar een man die vijf keer op het Land van Belofte geld opnam. Dat gebeurde van een rekening waarnaar een vrouw uit Losser geld had overgemaakt.

De vrouw uit Overijssel dacht geld over te maken naar haar zus, maar werd slachtoffer van identiteitsfraude. Het gaat om ‘Vriend-in-nood’- fraude, zo stelde het programma Opsporing Verzocht gisteren. Een steeds groter probleem voor de maatschappij: fraudeurs doen zich voor als bekenden, vrienden of familie, de laatste tijd vooral via app-berichten. Te vaak trappen mensen in de nogal eens zeer geraffineerde oplichting en maken dan geld over naar een rekening, naar zij denken van een bekende, maar in de realiteit van een zogenaamde geldezel die zijn of haar rekening tijdelijk beschikbaar stelt, vaak voor een appel en een ei.

Het geld dat de vrouw uit Losser overmaakte werd opgenomen door de man op de bovenstaande beelden. De vraag is wie hij is. Mensen die een idee hebben wordt gevraagd te bellen met de Politie Opsporingstiplijn, T: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem, T: 0800 - 7000.Gerelateerd