Wie is Eva?

10-11-2020 Nieuws Ted Konings


SCHIEDAM – Eva, wie is Eva? Het zoemt rond in Schiedam-Centrum, en niemand die het weet.

Eva heeft een horecazaak in de stad en opent die vandaag, zo kondigde ze aan. Een naam, van haar café of haar eigen achternaam wilde ze niet noemen. Op het middaguur zou ze zeggen: ‘genoeg is genoeg, ik open mijn deuren’. Dat de handhavers kort nadien op de stoep zouden staan stond voor haar wel zo’n beetje vast.

Eva kan het niet langer aanzien dat haar bedrijf naar de gallemiezen gaat. Ze vindt dat de horeca om Corona een halt toe te roepen zwaar wordt aangepakt. Te zwaar. Uit wanhoop zal ze haar zaak openen. Dat vertelde ze zondag (zie hier).

En nu sta ik voor de vraag: heb ik iets fout gedaan, ben ik beduveld? Wat een rondje door de stad was leerzaam, maar leverde geen geopend café op, al dan niet met handhavers voor de deur.

Maar buiten dat is er genoeg te zijn in het centrum. Opvallende types hanger er rond. Met een camera, met een rugzak. Ze schieten de dame die even in haar kroeg iets komt brengen aan met de vraag of zij Eva is. De man zegt uit Huizen te komen. Maar nee, geen Eva in café ‘t Anker, ‘ook al heb ik mijn Adam al’, aldus de barvrouw.

Is het niet Klein Thalia, zegt iemand. “Ik dacht dat ik het bericht bij haar gezien had.” Maar nee, de eigenaresse van die kroeg blijkt het bericht over Eva gedeeld te hebben op sociale media. Toevallig komt een andere horeca-ondernemer langslopen: “Ik weet het ook niet joh. Ik heb wel opgelet vanmorgen; het was druk met handhavers hier...”

Ook de gemeentevoorlichter laat weten geen idee te hebben wie Eva is, maar wel heel nieuwsgierig te worden naar haar. “Laat ik je dit zeggen: je bent niet de enige die graag wil weten wie Eva is...”

Dus: heeft hier iemand op de trom willen roeren met een fantasieverhaal? Nah, dat kan haast niet, daarvoor klonk ze te oprecht, te betrokken. Heeft Eva koudwatervrees gekregen? Misschien. Blijft de vraag: Eva, laat je horen alsjeblieft!Gerelateerd