Wie weet meer over het vliegverkeer?

21-08-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het blijft vooralsnog een mysterie. Van verschillende mensen die de redactie sprak hoorden we dat er vannacht, vanmorgen vroeg, boven Schiedam-West een flink rumoer was. Was het een vliegtuig, was het een helikopter? Vooralsnog wist niemand daarop het antwoord.

Maar een helikopter lijkt waarschijnlijker dan een vliegtuig. Het geluid hield namelijk nogal aan, zo van ongeveer kwart voor vijf tot hafl zes. Alsof er heen en weer werd gevlogen, of rondjes werden gedraaid op zoek naar iets of iemand.

Maar uitsluitsel viel vooralsnog vandaag niet te krijgen. In de rapporten van de politie komt niets voor dat duidt op langdurige aanwezigheid in Schiedam, aldus een politiewoordvoerder. Op de overzichten van het vliegverkeer vanaf het Rotterdamse vliegveld is ook niets te vinden dat wijst op iets wat rumoer kan hebben veroorzaakt in Schiedam. Ook de traumahelikopter lijkt het niet geweest te zijn, aldus de mensen die dat vliegverkeer nauwkeurig in de gaten houden.

Maar wat dan wel? Schiedam24 wil graag de wijsheid van de menigte, van ons allen, aan het werk zetten. Wie heeft een vermoeden, wie heeft iets gezien of het geluid herkend - want het geluid leek volgens getuigen ook niet echt op dat van een 'gewone' helikopter of vliegtuig.

Denkt u een idee te hebben dat kan wijzen naar oplossing van dit raadsel, stuur uw bericht dan naar redactie@schiedam24.nl.Gerelateerd