Wietplantage op BK-laan

24-06-2020 Nieuws Redactie

Beeld: T&H


SCHIEDAM - Tijdens een integrale handhavingsactie heeft het Interventieteam Ondermijning van de gemeente, samen met de Rotterdamse politie een hennepkwekerij aangetroffen op de Burg. Knappertlaan. Bij de actie is een vijftigjarige Schiedammer aangehouden.

De wietplantage telde vierhonderd planten. De stroom werd er gestolen en de situatie was gevaarlijk. Het pand is op last van de burgemeester direct gesloten.

De actie maakte onderdeel uit van een landelijke actie waarover Schiedam24 eerder vandaag schreef.

De ontmanteling van de hennepkwekerij maakte deel uit van een landelijke actiedag. Daarbij werden in totaal vier mensen aangehouden. Agenten doorzochten in totaal zes panden en namen daarbij onder meer diverse verboden wapens, ruim veertienhonderd hennepplanten en tienduizenden euro’s aan contant geld in beslag. Bij 25 panden vonden integrale controles plaats en werden eveneens misstanden aangetroffen.

Aan de integrale actiedag namen medewerkers van de omgevingsdiensten van de gemeenten Westland, Rotterdam, Brielle, Schiedam en Maassluis deel, samen met politie, douane, Inspectie SZW, Openbaar Ministerie, belastingdienst, NVWA  en UWV. De actiedag werd georganiseerd op basis van informatie die de RIEC’s (Regionale Informatie en Expertise Centra) uit Den Haag en Rotterdam hadden verzameld over ondermijnende activiteiten in de eerder genoemde gemeenten.

Bij de actiedag werd bij in totaal 25 panden een integrale controle uitgevoerd. Hierbij lag de focus op onder meer witwassen, verdovende  middelen, leegstaande panden, illegale huisvesting van arbeidsmigranten, fiscale misstanden. Agenten van de politie-eenheden Den Haag en Rotterdam doorzochten drie woningen en drie bedrijfspanden. Hierbij werden onder meer speurhonden ingezet. Ook op andere plekken in het land deed de politie op basis van de informatie instappen.Gerelateerd