Wijkagent waarschuwt voor klusjesmannen

24-01-2020 Nieuws Redactie

Foto: archief

Laatste nieuws: Robert Post meldt via twitter: "Er lopen hier vier engelstalige gasten door de straat, aanbellend bij elk huis om te vertellen dat morgen de straat in Sveafors wordt gereinigd."

SCHIEDAM - De wijkagent in Groenoord, Fred Bravenboer, waarschuwt voor Ierse arbeiders die uit zouden zijn op het oplichten van Schiedammers.

Hij stelt een melding te hebben ontvangen van een busje met deze spreekwoordelijke arbeiders/oplichters dat in Sveaparken rond zou rijden. "Ze zijn gekleed in oranje kleding en dragen een helm."

Het busje waarin ze onderweg zijn is wit en heeft een Nederlands kenteken, aldus Bravenboer. Het moet volgens hem bijna door zijn veren zakken. Of dat vanwege de belading of de ouderdom is meldt hij er niet bij. Wel stelt hij: "Letop mogelijke oplichtingspraktijken!"

De 'Ierse arbeiders' of 'travellers' zijn een terugkerend fenomeen, waarbij hun aanwezigheid regelmatig het midden houdt tussen een spookverhaal en keiharde oplichtingsrealiteit. Afgelopen zomer hield de Vlaardingse politie vijf Iers klusjesmannen aan. Zie dit artikel.Gerelateerd