Wik H. geen verdachte meer in vermissingszaak Jaïr Soares

28-01-2022 Nieuws Redactie


ROTTERDAM - Wik H. is niet langer verdachte in de zaak van de vermissing van Jaïr Soares. Het zevenjarig jongetje verdween op 4 augustus 1995 vanaf het strand in Monster.

H. werd in november gehoord in de vermissingszaak. "Uit onderzoek is gebleken dat hij ten tijde van de vermissing in het buitenland op vakantie was", aldus het Openbaar Ministerie vandaag in een bericht.

De toen zevenjarige Jaïr Soares verdween spoorloos tijdens een warme stranddag. Hij was met zijn ouders, broertje en de buurvrouw met haar dochter naar zee gegaan in Monster. Toen ze een patatje gingen halen, speelde Jaïr tikkertje rond de strandtent. Daar is hij voor het laatst gezien. Er is nooit meer iets van hem vernomen.

H. is veroordeeld na het bekennen van de doodslag op Nienke Kleiss en de ernstige mishandeling van haar vriendje Maikel. Hij kwam in beeld in het onderzoek naar de vermissing van Jaïr Soares door overeenkomsten tussen de beide zaken. "Ook had zich bijna 25 jaar na dato een nieuwe getuige gemeld. Eén en ander was voldoende om de man na al die jaren als verdachte te horen", aldus het OM.

H. gaf zelf direct aan niets met de zaak te maken te hebben en een alibi te hebben. "Die verklaring is in de afgelopen periode door de politie uitgebreid onderzocht. Er is gebleken dat hij inderdaad niet betrokken kan zijn geweest, omdat hij op dat moment zo goed als zeker in het buitenland was met zijn familie. De zaak tegen hem is geseponeerd."

De politie en het Openbaar Ministerie gaan er van uit de Jaïr Soares is verdwenen door een misdrijf en niet door een ongeluk. Daarom is de zaak een zogeheten cold case, een niet opgelost ernstig misdrijf, waar ook na lange tijd nog nieuw onderzoek naar wordt gedaan wanneer daar aanleiding toe is.

 
Gerelateerd