Wilma Verver: faillissement stopt, schulden blijven

14-08-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - U en ik, mensen die er nog nooit mee te maken kregen, denken waarschijnlijk dat een faillissement eindigt met een schone lei: als een soort schuldsanering waarbij het hemd van je lijf wordt gevraagd en gehaald, maar waarbij de eindstand in ieder geval nul is. Dat blijkt niet zo te zijn.

Zoals in het geval van Wilma Verver, voormalig burgemeester van Schiedam. Na haar faillissement resteert een schuld van ruim 1,3 miljoen euro. Het AD bericht er vandaag over.

In de zomer van 2016 werden mevrouw Verver en haar man Gerard failliet verklaard. Drie jaar later moet curator Kees van den Bergh vaststellen dat de schuldeisers weinig verder zijn - en de familie Verver zelf ook niet. Geen schone lei, maar gewoon nog in het krijt staan voor een bedrag waar de meeste mensen slapeloze nachten van hebben.

Volgens de curator is er simpelweg geen geld om het bankroet af te handelen op een constructieve manier. Geen minnelijke regeling, geen schuldsanering, de schuld blijft staan. Alleen is het faillissement opgeheven en stopt Van den Bergh zijn bemoeienis. Wat rest is financiële ellende.Gerelateerd