Winnend proefschrift over Fonds Schiedam Vlaardingen

01-05-2018 Nieuws Redactie

AMSTERDAM - De KSBW Award voor het beste proefschrift uit de leergang ‘Besturen van Filantropische Fondsen 2017’ is gewonnen door Angelique van Laar. Zij schreef haar thesis over het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

De award, een beeldje waarbij een persoon omringd door anderen naar voren treedt, kreeg Van Laar uit handen van professor Theo Schuyt van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit. Dat gebeurde na afloop van het symposium ‘De rol van filantropie voor onderwijs en onderzoek’, dat afgelopen donderdag werd georganiseerd aan de VU in Amsterdam.

De award wordt mogelijk gemaakt door de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk. KSBW is een onafhankelijk particulier fonds dat zich richt ‘op overdracht van het katholiek sociaal gedachtegoed naar een volgende generatie door het bevorderen van onderwijs en vorming gericht op professionalisering en continuïteit'. De stichting verzorgt verder projecten ter bevordering van de deskundigheid, diversiteit en professionaliteit en verjonging van besturen van filantropische fondsen. Het besteedde afgelopen jaar ongeveer € 140.000,-.Gerelateerd