Winterwandeling met Vockestaert tegen kinderkanker

15-01-2020 Nieuws Kor Kegel

Winters wandelen. Foto: Tiny van der Meer

DELFT – Liefhebbers van het rustieke Midden-Delfland kunnen zondag meedoen aan een winterwandeling die de agrarische natuurvereniging Vockestaert organiseert. Vockestaert verbindt er een goed doel aan. Het deelnamegeld à acht euro per volwassene gaat geheel naar het in Utrecht gevestigde fonds Villa Joep dat onderzoek steunt tegen neuroblastoom.  

Een groot deel van de wandeling is op Delfts grondgebied, maar voert ook langs de schaapskudde van Vockestaert, ondergebracht in de Adrianushoeve aan de Woudweg 26 in Schiedam, alwaar de wandelaars wat kunnen drinken.  

Het startpunt en tevens eindpunt is bij het vernieuwde clubgebouw van sportclub Vitesse aan de Henk van Riessenlaan 2 in Delft, vanuit Schiedam en Vlaardingen het best bereikbaar via de Harreweg, Abtswoude en de wijk Tanthof, hoewel met de auto via de A13 en de Kruithuisweg (N470) een snellere optie is.  

Vockestaert en Vitesse verlenen al twee jaar steun aan Villa Joep en zo rees het plan om vier seizoenswandelingen uit te zetten. De vorige was in oktober, maar de lentewandeling vindt plaats op zondag 19 april en de zomerwandeling is op zondag 12 juli. Ook dan zijn er wandelingen van 10, 20 en 25 kilometer en zal het deelnamegeld naar de kankerbestrijding gaan.  

De wandelingen hebben qua route een overlap, zodat de vaste deelnemers kunnen constateren hoe het polderlandschap door de seizoenen heen verandert. Vockestaert-secretaris Monique Ammerlaan spreekt guitig van een wandelvierdaagse, maar dan net even anders. Het staat iedereen vrij om slechts voor een enkele wandeling te kiezen. Deelnameformulieren kunnen worden ingevuld via de website van Vockestaert. Kinderen onder de tien jaar lopen gratis mee, maar wel onder begeleiding van een volwassene. Na aanmelding en betaling krijgen de deelnemers een bevestiging gemaild plus eventuele extra berichten in de loop van het seizoen.  

De wandeling eindigt weer bij Vitesse. In de wandelroute van 25 kilometer zit een deel van de fraaie Tanthofkade. In zijn geheel loopt dit wandelpad van café Delfland aan de Buikwatersloot in Den Hoorn tot aan Abtswoude ten zuiden van Delft-Tanthof. Alle routes zijn zo gekozen dat de wandelaars langs mooie plekken in Midden-Delfland komen.