Wisseling van de wacht bij zeekadetten

05-10-2021 Nieuws Redactie

Links vertrekkend commandant Stephan Krol, rechts zijn opvolger Martijn van Vliet; foto: Schiedamse zeekadetten


SCHIEDAM - Zaterdag was een bijzondere dag bij de Schiedamse zeekadetten, want na vele jaren het korps te hebben aangevoerd, gaf commandant Stephan Krol het stokje over aan zijn Eerste Officier Martijn van Vliet.

Speciaal voor deze gelegenheid was de Delfshaven, het onlangs door het STC aan het korps geschonken zeegaand opleidingsschip, afgemeerd aan het Schiedamse Hoofd. Tijdens een samenkomen met bescheiden groep genodigden waaronder ouders en afvaardigingen uit het bedrijfsleven en Zeekadetkorps Nederland, droeg commandant Krol symbolisch het leiderschap over door de scheepsbel van de Delfshaven aan zijn opvolger te overhandigen.

Tot zijn verrassing ontving de scheidend commandant, die al sinds 1990 lid is, voor bewezen diensten waaronder tien jaar commandantschap de Zilveren Jacobsstaf. Dit is een hoge onderscheiding binnen Zeekadetkorps Nederland. Hoewel Krol nu officieel een stapje terug doet, zal hij ook de komende jaren naast zijn baan bij DFDS Seaways nog actief blijven bij het korps.

Na de overdracht volgde een varende receptie met de Delfshaven en werd de dag in besloten kring afgesloten. Kersverse commandant van Vliet wil gaan werken aan een welvarend en groeiend korps met als basis het schip de Delfshaven.Gerelateerd