Xenos in Passage is totaal vernieuwd

04-07-2019 Nieuws Kor Kegel

Bedrijfsleider Nathalie opent samen met Xenos-directeur Linda Keijzer de vernieuwde winkel in Schiedam

SCHIEDAM – Het begon ooit binnen de kruideniersformule van P. de Gruyter & Zn. De keten begon artikelen uit het Verre Oosten te importeren. Hieruit ontstond in 1973 het initiatief om niet alleen kruidenierswaren van overzee aan te bieden, maar ook spullen om het thuis gezellig te maken, zoals meubeltjes en decoratieve elementen.  

Zo ontstond Xenos. Het is een Grieks woord en betekent ‘vreemd’. Vandaag was in de Nieuwe Passage de heropening van Xenos na een volledige vernieuwing van de winkel. De eerste klanten stonden al vroeg klaar om de opening mee te kunnen vieren. Na het doorknippen van het lintje konden bezoekers naar binnen om de nieuwe winkel te bewonderen en inspiratie op te doen. Er waren speciale openingsaanbiedingen. De eerste honderd klanten kregen een trendy wandrek cadeau. Eén gelukkige heeft zelfs een minuut gratis shoppen gewonnen.  

De winkel heeft een compleet nieuwe look & feel gekregen, maar het voor Xenos herkenbare én geliefde assortiment is gebleven. Tijdens de winkelroute worden mensen geïnspireerd met spullen om het huis gezellig te maken of om iets lekkers klaar te maken met bijzondere ingrediënten. Dankzij de bestelzuil in de winkel biedt Xenos nu ook de mogelijkheid om in de winkel online bestellingen te plaatsen en deze naar wens in de winkel op te halen ofwel thuis te laten bezorgen.

De reacties van het winkelend publiek waren heel enthousiast. “We horen veel positieve reacties van onze klanten. Maar ook de collega’s zijn heel blij met deze prachtige vernieuwde winkel”, aldus de trotse bedrijfsleider Nathalie. 
Nog tot en met zondag is de winkel in winkelcentrum de Passage in feestelijke sferen, met speciale openingsaanbiedingen. 
 
Xenos is een van de meest verrassende winkels van Nederland. Met bijna 150 winkels is Xenos een succesvolle winkelformule verspreid over heel Nederland. Vandaag de dag zijn bij Xenos artikelen van over de hele wereld te vinden die leuk, lekker en anders zijn. 
Xenos is uitgegroeid tot een keten van woon-, decoratie- en cadeauwinkels waar aparte producten en accessoires tegen betaalbare prijzen worden verkocht. Vanuit het distributiecentrum in Waalwijk worden de winkels dagelijks bevoorraad met nieuwe producten.