Yarden Beukenhof schrapt Burendag

13-09-2018 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De Burendag bij Yarden Beukenhof gaat niet door. In plaats daarvan organiseert de begraafplaats/het crematorium een open dag.

Reden van het schrappen van de deelname aan nationale Burendag, met muziek en kinderactiviteiten, is de commotie die volgens locatiemanager Henk Kroon is ontstaan naar aanleiding van de aankondiging van het programma. Veel Schiedammers verbazen zich over het feit dat er muziek zal worden gemaakt en kinderen gaan spelen in de aula en op de begraafplaats.

Stichting Net Niet Genoeg besloot volgens Kroon daarop zich terug te trekken als mede-organisator. Het was de bedoeling met het programma geld in te zamelen ten gunste van Net Niet Genoeg. Er was sprake van 'bedreigingen', aldus Kroon, die stelt te hopen dat met deze stap 'de onrust is weggenomen'. "Dat was geenszins onze bedoeling."

De open dag was volgens Kroon al gepland en viel gelijk met Burendag, op 22 september. Daarop is nu besloten om van elf tot drie de deuren open te zetten voor een open dag. "Wij laten onze gasten graag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van uitvaarten." Dat kan zorgen voor inspiratie voor persoonlijke uitvaartwensen, of duidelijkheid over de uitvaartverzekering, of uitsluitsel geven op de vraag: begraven of cremeren? Het uitvaartcentrum, het crematorium en de ovenruimte zijn opengesteld. Verder valt er te ervaren wat er mogelijk is aan consumpties bij het afscheid, wat de mogelijkheden in geluid- en beeldweergave zijn. "Binnen zal een sfeervol optreden zijn met live muziek. Kom daarom gerust langs", aldus de uitnodiging.

Voor reacties op de voorgenomen Burendag van Yarden Beukenhof, zie dit artikel van gisteren.

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date