Yets kan Appeltje van Oranje winnen

12-01-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Yets Foundation is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Dat is dé prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij de samenleving. Annewien Krijgsman roept mensen op om op het initiatief te stemmen.

Het fonds zoekt dit jaar vooral naar jonge mensen tot 35 die 'iets zien gebeuren in de samenleving en daar een mooi project voor starten'. Yets Foundation is een initiatief van Peter Ottens, zelf net dertig.

Yets Foundation is een van de veertig kanshebbers om te worden verkozen tot een van de drie winnaars van 'een Appeltje', een bedrag van vijftienduizend euro en een bronzen beeldje van de hand van Prinses Beatrix. Ook De Kleine Ambassade is kandidaat. Ieder jaar reikt koningin Máxima deze prijs van het Oranje Fonds uit op Paleis Noordeinde.

De Yets Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. Yets doet dit door sportteams op te richten op scholen in aandachtswijken. Die teams worden begeleid door een coach die fungeert als rolmodel. De deelnemende jongeren trainen op school (momenteel basketbal), eten samen en maken gezamenlijk huiswerk.

Annewien Krijgsman is moeder van Isabelle Assenberg, een van de kinderen die meedoet met Yets. "Isabelle zit nu drie maanden in het team, en ik zie nu al resultaat." Dat resultaat schuilt onder meer in het leren, sociale contacten opbouwen en weerbaarheid.

Tot en met woensdag kan iedereen hier!  online stemmen op de YETS Foundation.Gerelateerd