Yvonne Hondema nieuw in politietop regio

29-10-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie

ROTTERDAM - Yvonne Hondema is de nieuwe hoofd operatiën van de politie-eenheid Rotterdam.

Met de komst van Hondema (47) zijn de beide functies van hoofd operatiën in de eenheidsleiding weer bezet. Zij komt met ingang van 18 december over van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Daar is zij sinds 2017 hoofd bewaken en beveiligen. Binnen de NCTV was zij verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie van het stelsel bewaken en beveiligen van personen, objecten en diensten in het Rijksdomein.

Politiechef Hans Vissers; “Met de komst van Yvonne halen we als eenheid een flinke dosis ervaring binnen. Zij is een zeer ervaren politievrouw met veel leidinggevende ervaring." Hondema begon in de politieregio Utrecht, waar zij verschillende functies vervulde. Bij de NCTV vervulde zij werkzaamheden die met name de laatste jaren door internationale en nationale ontwikkelingen nadrukkelijk in zwaarte groeiden. "Ik verwacht dat zij met al haar kennis voor de eenheid Rotterdam van veel toegevoegde waarde kan zijn", aldus Vissers.

Hondema over haar tijd bij de NCTV: “De jaren daar waren voor mijn kennis en ontwikkeling zeer belangrijk. Grote internationale en nationale incidenten zorgden ervoor dat de druk op de NCTV groeide. Het aspect bewaken en beveiligen kent anno 2019 een dimensie die enorme consequenties heeft op tal van diensten en organisaties."

Ze stelt er naar uit te kijken die kennis in Rotterdam en omstreken te combineren met haar politieachtergrond. "Terug bij de politie klinkt als een cirkel die rond is en zo voelt dat ook wel voor mij.”Gerelateerd