Categorieën

Service

Zaak Hamidou Laiti twee keer op tv

Zaak Hamidou Laiti twee keer op tv
Wonen

Zaak Hamidou Laiti twee keer op tv

  • Redactie
  • 18-10-2016
  • Wonen
Zaak Hamidou Laiti twee keer op tv

Foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - Hamidou Laiti kwam vorig jaar om het leven bij een dodelijk ongeluk op de Laan van Bol'Es. Verdachten van de aanrijding zijn wel gepakt, maar het bewijs tegen hen is nog niet rond te krijgen. Reden waarom de zaak van Laiti vanavond aan bod komt in het tv-programma Opsporing Verzocht en donderdag bij Bureau Rijnmond.

De 21-jarige Schiedammer werd op 6 november aangereden op het zebrapad, door een auto die vier dagen eerder in Vlaardingen was gestolen. "Het intensieve onderzoek en alle media-aandacht leidden tot nu toe niet tot de identiteit van de inzittenden en bestuurder", zo laat de politie weten. Nu, bijna een jaar later, wil de politie nog een keer alles op alles zetten om de zaak op te lossen.

Hamidou Laiti werd op die zesde november rond tien over tien 's avonds geschept door een auto. Hij overleed ter plaatse. Zo’n honderd meter verder op de Laan van Bol’Es troffen agenten de betrokken auto leeg aan. Bij controle bleek de auto op 2 november gestolen te zijn op de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. In het onderzoek hield de politie tot nu toe vijf jongens aan, op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en/of diefstal van de auto. Op dit moment zit er niemand meer vast, maar de eerder aangehouden personen zijn nog wel verdachten. Al eerder is door de hoofdofficier van justitie een beloning van 7500 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Opsporing Verzocht is vanavond te zien vanaf half negen op NPO 1. Bureau Rijnmond is donderdag om tien voor half zes op tv; het programma wordt dan ieder uur herhaald tot vrijdag tegen de avond.