Zaken waar een luchtje aan zit

30-12-2018 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - Dieven uit op een luchtje, vanmiddag in Schiedam-Centrum.

De politie in Schiedam meldt op facebook hoe het korps maar liefst twee winkeldieven in de kraag kon grijpen, die het allebei hadden voorzien op .. parfum.

Een agent wilde vanmiddag de politie-auto zo dicht mogelijk bij parfumerie parkeren, na de melding dat daar een winkeldief was aangehouden, goed voor de diefstal van twee flessen parfum ter waarde van zo’n € 180,-. Dat is goed gebruik - dat zo dicht mogelijk bij parkeren, zo legt de agent uit - vanwege het gevaar op ontvluchting en vanwege de privacy van verdachten.

Terwijl de politieman bezig is, ziet hij enkele mensen achter iemand op een fiets aanrennen, die ze proberen van het rijwiel af te trekken. "Hier zit een luchtje aan, dacht de betreffende collega", aldus het relaas op de website. "De collega heeft een achtervolging te voet door het centrum van Schiedam ingezet en de persoon staande weten te houden.
Uiteindelijk bleek deze persoon stinkende zaakjes te hebben uitgevoerd bij weer een andere parfumerie.."

Opmerkelijk. Kennelijk zijn er in Schiedam gevers die hun lief een mooi cadeautje willen doen bij gelegenheid van het nieuwe jaar, maar kampen met een lege portemonnee. Of hun gedrag ook gevolgen heeft voor de liefde vertelt het verhaal vooralsnog niet.Gerelateerd