Zeker vijftien wapens ingeleverd in Schiedam

01-02-2019 Nieuws Redactie

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM - De campagne die de politie in de regio voert om wapens uit de straten en huizen te krijgen, levert ook in Schiedam resultaat op. Tenminste een vijftiental wapens zijn op het politiebureau Schiedam ingeleverd.

De politie begon tien dagen geleden een campagne tegen wapenbezit. In de politieregio Rotterdam kwamen vorig jaar vijftien mensen door een misdrijf om het leven; de politie telde 71 schietpartijen. "Achter al die incidenten schuilt een verhaal, zitten mensen die een geliefde moeten missen. Nog meer wapengeweld is niet het antwoord. Wapengebruik leidt alleen maar tot verliezers", aldus de politie

Sinds 21 januari loopt de campagne. Mensen die een wapen inleveren, krijgen daarvoor geen straf - waar normaal een strafmaximum van vier jaar geldt voor wapenbezit. Wapens kunnen ook anoniem worden ingeleverd, door middel van wapenkluizen op zes bureaus, waaronder het Schiedamse. De politie stelde een termijn tot 3 februari.

Vandaag maakte de politie in Schiedam een foto van de stootwapens, slagwapens, steekwapens en vuurwapens die tot dusver op het bureau werden ingeleverd.


Gerelateerd