Zestien kilo heroïne onderschept in brandblussers

24-01-2020 Nieuws Redactie

Foto: politie

ROTTERDAM - In een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen heeft de politie dinsdag vier mannen aangehouden. Dat gebeurde na huiszoekingen in wonngen aan de Hoekersingel in Oud-Mathenesse en de Pupillenstraat in het Nieuwe-Westen en een bedrijfspand aan het Weena.

De mannen, 17, 26, 28 en 48 jaar oud, komen alle uit Rotterdam. Eén van hen bleek in bezit van zestien kilo heroïne, verstopt in brandblussers. Bij de doorzoekingen werden, naast genoemde verdovende middelen, een vuurwapen, munitie, een Audi RS6, en 4600 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen.

Uitgebreid onderzoek leidde naar het pand aan de Hoekersingel, tussen Hogenbanweg en Tjalklaan. Omdat het vermoeden bestond dat daar drugs werden opgeslagen en versneden, deden agenten een inval. Naast drie van de vier aangehouden Rotterdammers vond de politie spullen die gebruikt worden om verdovende middelen te versnijden en te verpakken, waaronder een zeef en een vacumeermachine.

In diezelfde woning stond een lege brandblusser met sporen van vermoedelijk heroïne. De politie zag een 48-jarige verdachte in de omgeving lopen. Hij had een sporttas met brandblussers bij zich. Deze bleken wél gevuld. Niet met bluspoeder, maar met zo’n zestien kilo heroïne. In het bedrijfspand aan het Weena stond een dure Audi RS6 met vermoedelijk valse kentekenplaten. Die is voor verder onderzoek in beslag genomen. In de Pupillenstraat vonden agenten een vuurwapen en munitie. Tot slot werden een dure Rolex en een Cartier zonnebril in beslag genomen.Gerelateerd