Zestig inpakkers hebben het bij Nolet weer naar hun zin gehad

17-09-2019 Nieuws Kor Kegel

Een feestelijke afsluiting van het inpakseizoen bij Nolet

SCHIEDAM – Ze begonnen het inpakseizoen met een leuk ontbijt. En op dezelfde plek, de Nolet Hallen aan de Buitenhavenweg, sloten ze het seizoen af met een puike lunch. Zestig medewerkers van Stroomopwaarts hebben het gedurende de drie maanden van hun detachering bij Nolet Distillery zeer naar hun zin gehad. “Ze zien nu al uit naar het volgende seizoen”, zegt Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts.

Elke zomer staat het aan de Buitenhavenweg in het teken van de kerstperiode in Amerika. Tijdig vóór de Kerst moeten de cadeauverpakkingen van Ketel One Vodka naar de Verenigde Staten verscheept zijn. Deze zomer ging het om 228.000 cadeauverpakkingen en de medewerkers van Stroomopwaarts doen dat geheel met de hand, maar honderd procent nauwkeurig. Ze leveren prachtige cadeau-artikelen af. Ze steken er dan ook ziel en zaligheid in.  

Bob Nolet, elfde generatie bij het in 1691 opgerichte familiebedrijf en tevens directielid, kijkt terug op een periode met veel passie en motivatie. “We hebben deze zomer extreem warme dagen beleefd. Voor de nodige verkoeling kun je je voorstellen dat de ijsjes niet aan te slepen waren.” 
Het warme zomerweer had zijn weerslag op het tempo van verpakken. Er werd vertraging opgelopen. Bob Nolet zei bij de lunch tegen de medewerkers van Stroomopwaarts: “We hebben ons nooit zorgen gemaakt. We weten heel goed wat we aan jullie hebben. Met goede afspraken en even extra de schouders eronder hebben jullie de achterstand snel ongedaan gemaakt.” Dat ging zelfs zo snel dat de inpakkers een week eerder klaar waren dan verwacht was.  

Nolet doet al een kwart eeuw een beroep op mensen met een arbeidshandicap. Aanvankelijk werden de pakketten gereedgemaakt bij BGS, voorloper van Stroomopwaarts in Schiedam. Naarmate Nolet groeide en de productie omhoog ging, werd het logistiek handiger om de verpakkingen te doen plaatsvinden in de Nolet Hallen aan de Buitenhavenweg.

Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts, blikt met trots en tevredenheid terug op de afgelopen maanden: “De jarenlange samenwerking tussen Nolet en Stroomopwaarts is zeer waardevol. Mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking kunnen hun talenten hier volledig inzetten. Nolet blinkt uit in maatschappelijk verantwoord ondernemen.”