Zeven arrestaties bij actie tegen overlast door drugshandel

14-09-2022 Nieuws Redactie

Foto's: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Bij een gemeenschappelijke controle-actie van de gemeente en de politie zijn gisteren zeven mensen aangehouden. Dit gebeurde op en rond de Scholtenstraat in de 's-Gravelandsepolder. 

Ook werden verdovende middelen en geld in beslag genomen. De actie volgde op verschillende klachten uit de wijk over drugsoverlast en zwerfafval. 

Behalve de arrestaties kregen tien mensen een gebiedsverbod en een last onder dwangsom aangezegd. Dit betekent dat als ze zich nogmaals in het gebied begeven en worden aangetroffen, ze een geldboete verschuldigd zijn aan de gemeente. Die kan oplopen tot tienduizend euro.

De aanhoudingen gebeurden vanwege geld en verdovende middelen die bij hen werden aangetroffen. Daaronder hasj en cocaïne. Deze goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar de verdachten loopt nog. Bij deze actie zijn diverse disciplines ingezet van de politie en het Ondermijningsteam van de gemeente Schiedam.

"Gemeente, politie en diverse andere partners werken samen aan de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in de 's-Gravelandsepolder en de Spaanse Polder", zo laat de gemeente weten. De aanpak moet leiden tot een veilig, integer en transparant bedrijventerrein.

Bekijk de foto's