Zo zit dat: met (opblaasbaar) zomerspeelgoed

28-08-2021 Nieuws Advertorial


SCHIEDAM - Helaas, de zomervakantie is weer voorbij, de hoogste tijd om het opblaasbare zwembadje of andere zomerse artikelen weg te doen.

Maar waar laat je dit zomerspeelgoed? Weggooien bij het plastic (PMD)? Nee, dat mag niet, want het is geen verpakking. Alle opblaasbare spullen, zoals (opblaasbare) ballen, luchtbedden, krokodillen, zwembandjes en zwembadjes horen bij het restafval. Net als andere spullen van hard plastic zoals waterpret speelgoed, slippers en schoentjes.

Ben je uitgekeken op het tuinmeubilair of zomerspeelgoed: en is het nog goed bruikbaar voor anderen? Gooi het dan niet weg, maar maak een ander blij door het te verkopen, weg te geven of te brengen naar de kringloopwinkel, zoals Het Goed aan de ‘s-Gravelandseweg. Zo voorkom je onnodig afval. Als het echt niet meer bruikbaar is, breng het dan naar de Milieustraat aan de Fokkerstraat 550 (gesloten op woensdag). Of laat het ophalen. Maak dan een afspraak via onze website. Hou dan wel rekening met een wachttijd. Tip: leen voor twee uur gratis de aanhanger van de milieustraat.

Twijfel je nog waar het hoort? Kijk dan op onze website bij afvalsoorten.

Wij wensen je een mooi najaar!

Gerelateerd