Categorieën

Service

Zoeken naar ervaring: One year in ten

Zoeken naar ervaring: One year in ten
Uit

Zoeken naar ervaring: One year in ten

  • Redactie
  • 06-05-2017
  • Uit
SCHIEDAM - Zoeken naar ervaring. Daarover gaat het ook bij Femmy Otten. Zij opent vanmiddag in de Ketelfactory haar tentoonstelling 'One year in ten'.

Als je leven intensief is en er ook van alles moet, kan een mens het idee hebben tien jaar in één gepropt te hebben. Als de inspiratie borrelt en je dwingt om te scheppen, te maken. Maar het kan ook betekenen dat je zoekt naar de verstilling, de rust, dat je een jaar uitsmeert over tien. Zijn.

Beide ervaringen zijn van toepassing op het kunstenaarschap van Otten. In de Ketelfactory toont zij schilderwerk, werk in hout en in gips. Veel is ter plekke gemaakt en samengesteld in 'de projectruimte voor hedendaagse kunst' in de Hoofdstraat, onder de vleugels van Nolet. Het is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar (geboren in 1981), winnares van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs in 2012. Ook heeft zij het officiële staatsieportret van koning Willem-Alexander op haar naam staan.

Vanmiddag om drie uur is de opening.

Stadsomroep Schiedam vroeg haar donderdag naar de betekenis van haar werk in de Ketelfactory. "Ik breng samen wat ik lief heb", aldus de kunstenaar.

One year in ten is tot 16 juli te zien, van vrijdag tot en met zondag 's middags. De Ketelfactory is vrij toegankelijk.