Zomaar een avond in oost

11-10-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het was weer een drukke avond voor de politie in Schiedam-Oost. Bekeuren, begeleiden, in goede banen leiden, voor een politieman of -vrouw is er altijd te doen.

Wijkagent Kees Koopmans somt op wat er vanavond zoal langskwam, en legt het waarom uit van zijn optreden: "Om te zorgen dat de regels op straat weer beter nageleefd worden, zetten we verschillende middelen in. Eén hiervan is het schrijven van een bekeuring bij overtreding. Niet leuk, maar wel effectief. Zo zijn er vanavond bekeuringen geschreven voor het parkeren op het trottoir rondom het Van 't Hoffplein. Een bon voor parkeren op de invalideparkeerplaats door iemand die totaal niet invalide was (euro 380!). Daarnaast bonnen voor drinken van alcohol op plekken waar dat niet is toegestaan rondom Dieselstraat, Buys Ballotsingel en Van 't Hoffplein."

Zonder bon deed Koopmans het af bij een fietser zonder licht; het bleef bij een waarschuwing. "Verder druk geweest met andere zaken, zoals het uitreiken van een contactverbod, zoeken naar een mogelijke autoinbreker en overleg met de reclassering over een dame die na haar veroordeling onder toezicht staat, om te zorgen dat ze op het rechte pad blijft."

Dan ben je blij als je als agent om elf uur op huis aan kan, en het moede hoofd te rusten kan leggen.


Gerelateerd