Categorieën

Service

Zonnepanelen op Mavo Schravenlant en Pro Nova

Zonnepanelen op Mavo Schravenlant en Pro Nova
Onderwijs

Zonnepanelen op Mavo Schravenlant en Pro Nova

  • Kor Kegel
  • 30-03-2017
  • Onderwijs
Zonnepanelen op Mavo Schravenlant en Pro Nova

Het Pro Nova College gaat zonnewarmte winnen. Ook Schravenlant gaat daartoe over

SCHIEDAM – Op het dak van het Pro Nova College komen liefst achthonderd zonnepanelen. Het gebouw aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 494 ondergaat hierdoor een enorme gedaanteverandering.

Ook op het dak van Mavo Schravenlant XL komen zonnepanelen, maar op dit gebouw aan de Van der Leeuwlaan 3 is slechts ruimte voor zeventig zonnepanelen. Over deze winning van zonneënergie heeft het gemeentebestuur van Schiedam overeenstemming bereikt met het bestuur van de Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS). 
Bij deze onderwijskoepel zijn meer scholen aangesloten, ook het Stedelijk Gymnasium Schiedam en het College VOS in Vlaardingen. De directies van deze scholen werken nauw samen en stemmen bijvoorbeeld het onderwijsaanbod en de vakantieregeling op elkaar af.  

Burgemeester en wethouders van Schiedam deden in een commissievergadering op dinsdag 24 januari de toezegging om met de OSVS de mogelijkheid van zonnepanelen te onderzoeken. Deze week liet het college van B&W weten verheugd te zijn dat er goede afspraken zijn gemaakt over liefst 870 panelen. De gemeente ondersteunt de plaatsing met twintigduizend euro; dat komt neer op tien procent van het totaal benodigde bedrag. De scholen verwachten vanzelfsprekend hun investering terug te verdienen op de energiekosten over een reeks van jaren. De OSVS maakt daarbij wel gebruik van de subsidieregeling SDE+ ofwel de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie.