Zwerven door Schiedamse straten in nieuw boekje

03-02-2022 Nieuws Redactie

Maarten de Jong is een jongetje dat opgroeide in de Tweede Wereldoorlog; foto: Anke Hamstra-de Jong


SCHIEDAM – Maarten de Jong is een jongetje dat opgroeide in de Tweede Wereldoorlog. Hij beleefde allerlei avonturen, onder meer in Schiedam.

Daar heeft hij een boekje over geschreven, meldt zijn dochter Anke Hamstra-de Jong op haar sociale media. “Mijn vader Maarten heeft een boekje geschreven over zijn herinneringen aan de oorlog. Als kind vond ik zijn verhalen prachtig en ik ben heel erg blij dat hij ze heeft opgeschreven zodat zijn belevenissen als klein jongetje in de herinnering blijven. Tijdens het schrijven kwamen er steeds meer herinneringen boven drijven. Zo is mijn vader terug gegaan naar Urk, waar hij weer in contact kwam met zijn vroegere speelkameraden. Hij beschikt over een scherp geheugen, waardoor de gebeurtenissen met veel oog voor detail beschreven zijn.”

De verhalen worden verteld vanuit het perspectief van het jongetje Maarten. Samen met hem zwerven de lezers door de straten van Schiedam, reizen ze met de boot naar Urk en ervaren ze de honger, de angst, het plezier en het avontuur.