Categorieën

Service

'Jullie van de lichting Corona komen er wel'

'Jullie van de lichting Corona komen er wel'
Onderwijs

'Jullie van de lichting Corona komen er wel'

  • Kor Kegel
  • 03-07-2020
  • Onderwijs
'Jullie van de lichting Corona komen er wel'

De hele dag door kwamen geslaagde leerlingen van 't Groen het podium op van de Stadsgehoorzaal. Foto: Ton van der Schaal

VLAARDINGEN – “Wat jullie ook gaan doen… misschien meteen studeren, misschien een tussenjaar, misschien eerst een jaartje werken… wat jullie ook doen, jullie zijn van de lichting Corona. Jullie hebben een vreemd jaar achter de rug. Minder naar school, meer thuis werken… meer discipline opbrengen… maar het is jullie gelukt. Jullie zijn geslaagd! Jullie hebben het doorstaan. Wat jullie hierna ook gaan doen, jullie komen er wel.” 

Bevlogen woorden van havoteamleider Anouk Hebing van het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen, gistermiddag en gisteravond. Willy van Bree-Kreeft, docent maatschappijleer van het Groen van Prinstererlyceum presenteerde de diploma-uitreiking  van geslaagde leerlingen in de Stadsgehoorzaal.

De middag en avond verliepen in acht sessies, twee mavo, vier havo en twee vwo, met een prachtige score aan geslaagden: 95 procent van de mavo, 98 procent van de havo en 100 procent van het vwo. 

Terwijl een filmpje werd vertoond waarop de foto's van de leerlingen als een ster aan het firmament zweefden, klonk ‘A Sky full of Stars’ door de speakers. In een decor met een knipoog naar  het programma ‘Ranking the stars’ ging het gisteren om ‘Thanking the stars’. Er waren videobeelden met felicitaties van directeur Harry Chambone en Willy van Bree sprak de leerlingen zeer enthousiast toe. Hoogtepunten waren de voor de leerlingen opgenomen Zoomsessie waar de docenten hen toezongen met ‘I’ll stand by you’, naar The Pretenders (1994), de door docenten gemaakte TikTok-video’s en het slotlied, ook tevoren opgenomen. 

‘Weet je hoe het danst zonder mij’, gezongen door Erik van der Vlis en zijn dochter oud-leerling Lieke met drone-opnames van het hele docentenkorps op het sportveld van ‘t Groen, was ontroerend en hartverwarmend. Het gaf aan dat de samenwerking nu stopt en de gediplomeerden klaar zijn voor de nieuwe stap. Maar dat docenten en leerlingen elkaar in het hart gesloten hebben, was wel heel erg voelbaar. 

’t Groen houdt vaker bijeenkomsten met de leerlingen in de Stadsgehoorzaal en ook nu prees Willy van Bree de uitstekende samenwerking met de theatermedewerkers aan de Schiedamseweg. De afterparty was in een anderhalve meter setting in de zeer sfeervol verlichte Harmonie en theatercafé en was voor de leerlingen een prachtige afsluiting was van een rijk schoolleven.