Geld voor onderwijs in Delft door Schiedamse stichting

28-09-2021 Onderwijs Redactie

Basisschool Ababil in Nieuwland


DELFT - Delft trekt 1,1 miljoen euro uit voor de tijdelijke huisvesting van een basisschool op islamitische grondslag in de stad. Het is aan de stichting Islamitisch College Schiedam om die school op te richten.

De rechter veroordonneerde eerder dit jaar dat de Schiedamse stichting niets in de weg gelegd mag worden om een school te stichten. De Delftse gemeenteraad had in eerste instantie de plannen gedwarsboomd.

In de begroting voor komend jaar reserveren B&W van de stad nu 1,1 miljoen euro voor een tijdelijk onderkomen voor de school-in-oprichting. Daarmee wordt het mogelijk dat in Delft vanaf het schooljaar 2022-2023 islamitisch basisonderwijs wordt gegeven.

Stichting Islamitisch College Schiedam verzorgt momenteel met ruim tachtig personeelsleden islamitisch onderwijs op de scholen El Furkan en Ababil in Schiedam. De stichting zet zich in om ook in Vlaardingen en Maassluis islamitisch onderwijs van de grond te krijgen. Om de gemeentebesturen in beide steden te overtuigen dat er voldoende animo bij ouders is voor oprichting van scholen in de twee steden, loopt momenteel een handtekeningenactie.Gerelateerd