Groep 6 naar Wassenaar

23-04-2018 Onderwijs Redactie

Foto: IKC Kethel

SCHIEDAM - Wassenaar was de bestemming van groep 6 van IKC Kethel afgelopen vrijdag. De kinderen waren uitgenodigd door Adrian Pratt, diplomaat op de Amerikaanse ambassade en de school besloot op de uitnodiging in te gaan.

Dat gebeurde naar aanleiding van het project 'landen’ op de school. Groep 6 had gekozen voor het land ‘Amerika’. Contact van de leraren met de ambassade van dat land in Nederland leidde tot een bezoek van Pratt aan de school. De kinderen reageerden daar zo enthousiast op dat de groep een uitnodiging kreeg voor een tegenbezoek op de nieuwe ambassade in Wassenaar.

De trip werd extra speciaal omdat de kinderen met een Amerikaanse schoolbus naar de ambassade reden. Daar aangekomen werden de kinderen en begeleiders streng gecontroleerd, voordat ze naar binnen mochten. Uit veiligheidsoverwegingen mochten er binnen de hekken geen foto’s gemaakt worden.

Groep 6 werd hartelijk ontvangen door diplomaat Pratt en zijn assistent. Na zijn presentatie volgde een rondleiding, waarbij vooral de mariniers indruk maakten op de kinderen. Tot slot mochten de kinderen een kijkje nemen bij een speciaal beveiligde auto. Een groepsfoto buiten de ambassade vormde de afsluiting van het bezoek; de kinderen werden daarop uitgezwaaid door de medewerkers. "Het was een onvergetelijk dag", zo vat de school samen.