Halve century voor Will van Wijk

06-07-2015 Onderwijs Redactie

Een 'kijk in de lens' momentje voor wethouder Stam, die jubilaris Will van Wijk (links) feliciteert

Will van Wijk (70) staat al vijftig jaar voor de klas in Schiedam. Na het bereiken van de pensioendatum, is hij gewoon verder gegaan met lesgeven. Het is zijn lust en zijn leven. Ook in het verenigingsleven heeft hij zijn sporen verdiend. Als er een club van voorzitters zou zijn, zou Will daarvan de voorzitter zijn.

Als onderwijzer startte hij in het basisonderwijs. Sinds 22 jaar is hij werkzaam voor het Schieveste College, dat nu Lentiz LIFE College heet. Wethouder Mario Stam verraste hem vanochtend door hem met deze halve eeuw onderwijzerschap te komen feliciteren.

Een greep uit zijn andere activiteiten. Will van Wijk zat zestien jaar in de gemeenteraad voor de VVD, waarvan veertien jaar als fractievoorzitter. Nu is hij voorzitter van de kindergemeenteraad. Meer dan vijftig jaar was hij als vrijwilliger en op bestuursgebied actief voor Hermes-DVS, waarvan zeventien jaar als voorzitter. Zelf speelde hij er vele jaren cricket op het hoogste niveau. Hij is gids op de fluisterboot en is secretaris van de desbetreffende stichting. Dan heeft hij nog tijd voor hobby’s, zoals zingen in het mannenkoor Orpheus.

“Ondanks zijn leeftijd, bruist Will nog van de energie en is voor leerlingen een inspirerende onderwijzer pur sang”, aldus de school. Behalve met 'eeuwige roem' beloonde de werkgever de jubilaris ook materieel, met een trendy Schiedams product - een fles Loopuyt-gin - en met een bij een jubileum te doen gebruikelijke douceur van een maandsalaris.

Op de vraag wat zijn ‘geheim’ is, antwoordde Will ten overstaan van zijn verzamelde collega’s en wethouder Stam: “Laat aan de klas zien dat je plezier hebt in het lesgeven, let op details en geef persoonlijke aandacht”.Gerelateerd