Hofpleintheater ondergaat metamorfose

18-12-2016 Onderwijs Redactie

ROTTERDAM - Het Hofpleintheater heeft een complete metamorfose ondergaan. Zo krijgt het jeugdtheater 'achter' het Hofplein, waar de afgelopen dertig jaar ook honderden Schiedamse kinderen en jongeren hun eerste stappen op het podium zetten, een belangrijke impuls. 

Omringd door kinderen en jongeren van de zeventien Hofplein-leslocaties, uit Rotterdam, Schiedam en elders, opende Thomas Roskam, voorzitter van de gebiedscommissie Noord, donderdag het vernieuwde theater. Dat is helemaal opnieuw ingedeeld en ziet er totaal anders uit. Zo heeft architecte Maaike Westinga in haar ontwerp de oude foyers een nieuwe functie gegeven en zijn ruime repetitie- en workshopstudio's geworden. De grootste verandering is echter de centrale foyer op de begane grond. Hier wordt letterlijk het theaterleven verbonden met het straatleven op het Waterplein.

De foyer is het nieuwe entreegebied waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten. “De nieuwe foyer creëert nieuwe kansen en functies voor het theater. We hopen dat jong en oud zich genodigd voelen om ook overdag wat te drinken, laptop mee te nemen of af te spreken. In het bijzonder kinderen en jongeren, want Hofplein blijft natuurlijk hún plek”, aldus Dennis van Galen, directeur Jeugdtheater en Educatie.

De grote entreehal werd jarenlang met Zadkine en het Grafisch Lyceum gedeeld. Overdag een ingang voor scholieren en 's avonds de entree van het theater. Beide scholen zijn inmiddels verbouwd en hebben een eigen ingang. Daarmee kreeg het Hofplein de hal tot haar beschikking én een mooie kans om het theater en de buurt meer mogelijkheden te geven. De synergie tussen de buren wordt de komende tijd verder versterkt; want het theaterbedrijf wordt een leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van onder meer Zadkine. Niet alleen voor de horeca-onderdelen, maar ook voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van evenementenorganisatie, marketing en leisure.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date