Categorieën

Service

Ik wist niet dat Schiedam zo mooi was...

Ik wist niet dat Schiedam zo mooi was...
Uit

Ik wist niet dat Schiedam zo mooi was...

  • Redactie
  • 02-06-2015
  • Uit
Ik wist niet dat Schiedam zo mooi was...
SCHIEDAM - 'Ik wist niet dat Schiedam zo mooi was..' Opmerkingen van deze strekking hoorde je zondag menigeen zeggen tegen zijn of haar metgezel onder de paraplu, of gewoon ondanks alle druilerigheid in zichzelf mompelend genietend van de natuur. De belangstelling voor de diverse natuurprojecten rond de Harreweg was groot en had uiteraard nog veel groter kunnen zijn als de zon had willen doorkomen.

Het Beleefpad in Schiedam-Noord werd zondag geopend. Het pad loopt van de natuurspeeltuin naar de speelpolder en is samen met deze speelplekken bedoeld om kinderen tussen de vier en twaalf jaar spelenderwijs kennis te laten maken met de natuurlijke omgeving. Het pad is ongeveer een kilometer lang en is half-verhard. Samen met de speeltuin en de speelpolder vormt het één geheel: project Beleef Kethelpoort. De speelpolder ligt achter de wijk De Velden en is een poldertje met allerlei dingen die kinderen uitnodigen om te spelen. De natuurspeeltuin is bedoeld voor iets jongere kinderen en ligt tussen het Natuur en Milieu Educatief-centrum, de Boshoek en de Groene Raet bij de oude kern van Kethel.

Wat blaten die schapen uitgelaten als ze naar hun weide terugmogen. Nog idyllischer oogt de groene strook van Kethel als er een heuse schaapherder en - herderin hun kudde over de Harreweg voeren.

Gelukkig waren er ook de nodige binnenactiviteiten, zodat je -  bijvoorbeeld na het gooien van zaadballen of na het maken van een ponyrit - lekker warm en droog kon worden tijdens fijn geknutsel. Uilenballen pluizen. Takjes verven tot het poppetjes zijn. Kaarsen van bijenwas maken. Wolvilten. Spelen in de speelotheek Ikkie. Je laten schminken is ook altijd leuk. Of iets over windenergie leren. Met eigen ogen zien hoe bijen zich in hun korf bewegen en organiseren, met uitleg van een deskundige. Er was te veel om op te noemen. De naam Beleefpad is met recht gekozen. Beelden zeggen hier meer dan woorden kunnen zeggen. En ja, mooi, Schiedam.

(Foto's onder anderen van Paul Meuldijk)