Jessie Bakker stoomt op in voorleeswedstrijd

08-03-2017 Onderwijs Redactie

Jessie Bakker vorig jaar na de kwartfinale van de voorleeswedstrijd

ROTTERDAM – Jessie Bakker is doorgedrongen tot de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2017. Vanmiddag werd de Schiedamse uit een groep van twaalf kinderen uit de Rotterdamse regio verkozen als één van de twee kandidaten voor de bijna-finale.

Jessie Bakker, leerlinge van groep 8 van de Jozefschool, won eerder de Schiedamse voorronde. Zij won toen van de voorleeskampioenen van basisscholen De Taaltuin, Gravin Aleidaschool, Sint Jan de Singel, St. Willibrordus, Sint Bernardus, Loep, De Regenboog en De Violier. Vorig jaar deed zij ook mee aan de wedstrijd voor leerlingen van de twee hoogste klassen van de basisschool en wist zij eveneens de halve finale te bereiken. Daarin stokte haar opmars in de rijen der voorlezers.

“Maar dit jaar was het niveau veel hoger”, vertelt Bakker trots, als zij vanmiddag in het Bibliotheektheater in Rotterdam heeft gehoord dat zij opnieuw door is naar de volgende ronde. Ze had het niet verwacht, juist omdat zij de concurrentie dit keer zo goed had gevonden. Die mede-voorleeskampioenen in spé kwamen uit Rotterdam, maar ook uit Vlaardingen, Gouda, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs en Waddinxveen.

Maar toch sprong zij er volgens de jury, een kinderboekenverkoopster, een uitgeefster en een bibliothecaresse, uit. Qua intonatie, enthousiasme en ook de manier waarop zij in staat bleek haar publiek mee te nemen in het verhaal, sprong de Schiedamse er uit, aldus de deskundigen. Jessie Bakker las voor uit een van haar lievelingsboeken, en bracht een passage over een ongeluk – 'nogal bloederig' – angstaanjagend over de bühne. Met haar ging een jongen door naar de halve finale.

Die wordt op 19 april, wederom in het Bibliotheektheater in Rotterdam, gehouden. De landelijke finale is in mei in Utrecht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date