Leerling 'stedelijk' naar biologie-olympiade

14-06-2018 Onderwijs Redactie

De vier Teheran-gangers, met Tanesha links vooraan; foto: Nationale Onderwijsgids

SCHIEDAM -Yelle Tanesha is een van de vier Nederlandse vertegenwoordigers op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran. De leerling van het Stedelijk Gymnasium wordt vergezeld door drie scholieren uit Gouda, Nijmegen en Terneuzen. Op 14 juli vertrekken zij om het op te nemen tegen de beste leerlingen op dit gebied uit bijna zeventig andere landen.

Dit meldt de Nationale Onderwijsgids. Na een intensieve trainingsweek bij de Wageningse universiteit werden de winnaars van de Nederlandse Biologie Olympiade bekendgemaakt. Tanesha, leerling van het Stedelijk Gymnasium, haalde de top vier, achter winnaar Ward de Ridder van het Antoniuscollege in Gouda. De twintig beste vwo biologieleerlingen, geselecteerd uit meer dan 9.500 deelnemers aan de voorronde, deden in Wageningen mee; zij kregen colleges, practica en toetsen op hoog niveau over een breed scala aan biologieonderwerpen. Zoals het ontleden van regenwormen en het bestuderen van plantencellen, maar ook bioinformatica.

De verscheidenheid aan onderwerpen is belangrijk als voorbereiding voor de Internationale Biologie Olympiade, zo weten de begeleiders van de jongeren.

Gerelateerd