Leerlingen Life College naar jeugdolympiade

09-07-2018 Onderwijs Redactie

SCHIEDAM - Zestig leerlingen van het Life College van Lentiz vertrokken afgelopen vrijdag naar Italië, om daar deel te nemen aan de Giochi del Tricolore, een soort jeugdolympiade.

Dit weekend liepen de jongeren in Reggio Emilia al mee in het defilé waarmee de spelen geopend werden. Deze duren tot en met aanstaande vrijdag. De Schiedamse leerlingen zullen tot dan in de Noord-Italiaanse stad honkballen, voetballen en basketballen.Zij doen dit met meer dan drieduizend deelnemers, afkomstig van vier continenten. Centraal thema van de spelen zijn woorden van Nelson Mandela: "De sport heeft het vermogen de wereld te veranderen."

Voor de leerlingen van het Life College vormen de Tricolore-spelen een uitgelezen kans om op internationaal niveau kennis te maken met jongeren uit verschillende culturen. De VMBO-leerlingen nemen vanuit school sinds een jaar deel aan een tweetal sportprojecten te weten 'Alleen Jij Bepaalt' en die georganiseerd door Yets Foundation, ondersteund door Soccer School West. Beide projecten hebben ten doel om jongeren door middel van sportactiviteiten te motiveren tot talentontwikkeling. Met de teams die uit de sportprojecten zijn ontstaan, doen de leerlingen mee aan de spelen in Reggio Emilia, gelegen op de weg tussen Milaan en Bologna, niet ver van Parma en met het mooiste station ter wereld.

Twee jaar geleden nam een aanzienlijk kleinere delegatie van het Life College deel aan hetzelfde sportevenement. Voor veel leerlingen vormde deze reis zo'n positieve ervaring dat de keus eenvoudig was om dit jaar met een ruim twee keer zo grote delegatie af te reizen, aldus de organisatoren van Lentiz Life College.

Zie ook: dit artikel uit 2015.

Bekijk de foto's