Lentiz-voetbaltoernooi belangrijk voor ontwikkeling leerlingen

10-04-2019 Onderwijs Redactie

Foto's: Lentiz


SCHIEDAM - Onderwijsgroep Lentiz organiseerde vandaag voor de negende keer het jaarlijkse voetbaltoernooi voor leerlingen. Het toernooi werd gehouden op Nieuw Terbregge, de thuisbasis van Sparta. De Lentiz-scholen (vo en mbo) vormden 27 elftallen die tegen elkaar streden om de felbegeerde bokaal.

“Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van kinderen", stelt Leo Cantineau, organisator van het toernooi. Lentiz stimuleert haar leerlingen volgens hem om ook buiten de lessen met elkaar samen te werken en van elkaar te leren. "Het jaarlijkse voetbaltoernooi levert hier een grote bijdrage aan.”

Het enthousiasme voor het toernooi was groot, met 450 aanmeldingen. "Het was een gezellig drukte, met volop ruimte voor plezier en prestatie", aldus Cantineau. "Natuurlijk ontbrak de winnaarsmentaliteit ook niet. De leerlingen waren stuk voor stuk even fanatiek.”

Het herenelftal Lentiz | Groen van Prinstererlyceum 15+ sleepte samen met het dameselftal van het Groen van Prinstererlyceum en het herenelftal Lentiz | Reviuslyceum 15– de eerste prijs in de wacht. Met grote bekers gingen de leerlingen terug naar hun school.

De wedstrijden werden begeleid door achttien scheidsrechters uit het Talenten Traject van de KNVB. Will van Wijk, docent van Life College, was omroeper van de start- en eindtijden, uitslagen en andere programmaonderdelen. Natuurlijk ontbraken ook de assistenten (grensrechters) niet. Deze rollen werden ingevuld door leerlingen van de scholen zelf.

Bekijk de foto'sGerelateerd