Les over democratie van de bovenste plank

24-09-2020 Onderwijs Redactie

Na afloop van de les overhandigde de burgemeester, samen met kindergemeenteraadslid Christopher, de eerste Pak@ Democratiedozen aan Peter Jonkers, directeur-bestuurder van Primo Schiedam en Karlijn Kroon, directrice van Het Kleurrijk; foto's: Rick van der Tuin.


SCHIEDAM - De leerlingen van groep 7 van Het Kleurrijk hadden vandaag wel een hele 'sjieke' docent voor hun eerste les 'Pak@ Democratie'. Het was burgemeester Cor Lamers die hen de eerste beginselen van democratie bijbracht.

Pak@ Democratie is een educatief lesprogramma dat kinderen ook wil betrekken en uitdagen om 'hun eigen rol in de stad en samenleving te ontdekken'. Het is ontwikkeld door De Kleine Ambassade.

Burgemeester Lamers begon zijn les met een uitnodiging: “Graag nodig ik jullie uit om mee te denken en mee te doen in Schiedam. Om in onze stad prettig met elkaar te kunnen samenleven, is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Ik vind het belangrijk dat jullie ontdekken hoe je daar als actieve Schiedammer zélf een steentje aan bij kunt dragen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich fijn voelen in de stad.”

Pak@ Democratie biedt volgens de makers kinderen en leerkrachten al het lesmateriaal dat nodig is om direct aan de slag te gaan met democratie. "Het materiaal wijst de weg; aan de hand van verschillende spelvormen worden de onderwerpen democratie en burgerschap van A tot Z tot leven gebracht. Door deze opzet is de leerstof geschikt en aantrekkelijk voor kinderen van alle niveaus." Pak@ Democratie wordt in een koffer beschikbaar gesteld aan de Schiedamse basissscholen.Gerelateerd