Met 'gouden' schep aan het tegelwippen - en bomenplanten

22-03-2023 Onderwijs Redactie

Foto's: Liesbeth van Duijn


SCHIEDAM - Op Nationale Boomplantdag - en dat is het vandaag - moet er natuurlijk geplant worden. En dat gebeurde vandaag in Nieuwland. 

Leerlingen van basisschool Ababil plaatsten, met wat hulp van de wethouders Doğukan Ergin en Frans Hamerslag vier lijsterbessen in het plantsoen naast de school.

Daar bleef het niet bij. Het was iets minder hard werken, maar ook de stoeptegels gingen bij de leerlingen door de handen. Het is immers weer 'Tegelwippen' geblazen, want Schiedam doet ook dit jaar weer mee om het kampioenschap en wie de meeste stoeptegels kan vervangen door groen. Op het schoolplein van Ababil ging er een tegel uit, en een bessenstruik 'in'. Als we dat allemaal doen waar we kunnen, dan verbeteren we de leefomgeving in de stad, en op de lange duur ook het klimaat, aldus het gemeentebestuur. Om het goede voorbeeld te geven biedt Schiedam de bewoners 'eetbaar' groen aan, dat vanaf vandaag valt aan te vragen.

Overigens: op de foto's is te zien dat het tegelwippen met een 'gouden' schep gebeurde - die dan wel eerst in die kleur gespoten moest worden. Dat is vast een voorproefje van de overwinning in het NK Tegelwippen, zo vinden de leerlingen.

Bekijk de foto'sGerelateerd