Ook Pro Nova College start met schoolzwemmen in Groenoord

07-02-2019 Onderwijs Advertentie


SCHIEDAM - In navolging van basisschool De Taaltuin is het Pro Nova College gestart met schoolzwemmen bij Zwembad Groenoord. De middelbare school gericht op praktijkonderwijs is met een groep van zestien leerlingen begonnen, met als doel om hen binnen een jaar aan een zwemdiploma te helpen. De lessen worden elke dinsdagmiddag tijdens schooltijd aangeboden door twee instructeurs van Zwembad Groenoord.

De zestien leerlingen, in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar, gaan elke dinsdagmiddag op de fiets richting Zwembad Groenoord. Daar krijgen ze in twee groepen, verdeeld op basis van de huidige zwemvaardigheid, les van de zweminstructeurs. Hierbij is ook een docent van het Pro Nova College aanwezig. Doel is om in 2019 alle leerlingen op het gewenste niveau te krijgen, zodat zij kunnen afzwemmen voor hun A-diploma. Voor sommige leerlingen gaat het waarschijnlijk zelfs lukken om dit schooljaar nog het diploma te behalen.

Ook Ad Fransen, locatiemanager van Optisport Schiedam, is blij dat nu een tweede school is begonnen met zwemles voor leerlingen. “Een belangrijk doel van Optisport is om de zwemveiligheid in Schiedam te verhogen. Vandaar dat Optisport wil meewerken deze leerlingen van het Pro Nova College op deze leeftijd nog aan een zwemdiploma te helpen. Wij zijn ook blij dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een groot deel van deze leerlingen de zwemles financiert. In de toekomst hoopt Optisport dat meer scholen het voorbeeld van het Pro Nova College en De Taaltuin zullen volgen en weer starten met schoolzwemmen.”Gerelateerd