Polischie wordt gedrukt

02-04-2017 Onderwijs Redactie

SCHIEDAM / TILBURG - Polischie gaat er komen. Het blad van de studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek wordt gedrukt; vandaag kwam de crowdfunding rond.

In enkele dagen tijd brachten geïnteresseerden en meelevenden 250 euro bij elkaar, genoeg om samen met het geld dat de studenten al hadden 'geregeld', de drukker te betalen. Zij gaan honderd tijdschriften drukken en betalen daar ongeveer vierhonderd euro voor.

De afgelopen zes weken verbleven de journalisten-in-spé voor hun studie in Schiedam, om van daaruit verslag te doen, met name rond politieke thema's. Zij maakten stukken voor een website, net als filmpjes, en schreven artikelen voor een tijdschrift dat zij met zijn twaalven samenstelden. Maar om het blad daadwerkelijk het levenslicht te doen zien, en bijvoorbeeld te kunnen verspreiden onder de mensen die zij interviewden, riepen de eerstejaars de hulp van 'de massa' in. Er was maar een kleine 'crowd' nodig om het bedrag bij elkaar te brengen. En die was vandaag compleet. "Het gaat door!", schrijft Amy Klaverveld, de grote trekker voor het drukken van het blad. De studenten gaven het de naam Polischie mee.

Donderdag presenteren de studenten uit Tilburg het resultaat van hun inspanningen tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek in de Korenbeurs. Zij nodigen daarvoor ieder die aan de crowdfunding of de totstandkoming van het blad bijdroeg, en iedere meelevende Schiedammer uit.Gerelateerd