Pril talent maakt kennis met techniek op Life College

10-01-2020 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Het loopt storm bij de nieuwe ‘klusklas’ op het Lentiz Life College. Leerlingen van de basisscholen De Wieken en Kaleidoscoop volgen negen weken lang techniekles in het Technoplaza van het Life College. Ook kinderen van basisschool Willibrordus namen deel aan de klusklas.

Die is bedoeld voor praktisch georiënteerde leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Het initiatief ertoe is genomen door het bestuur van scholengroep Siko en het Lentiz Life College. Coen Le Grand, docent Techniek & Technologie van de vmbo/mbo op Schieveste, laat aan de hand van spannende en ludieke opdrachten de leerlingen kennismaken met de wereld van techniek & technologie.

De Schiedamse wethouders Patricia van Aaken en Marcel Bregman brachten afgelopen week ook een bezoek aan de klusklas op het Life College. Tijdens het bezoek zijn de wethouders en andere betrokkenen vanuit de gemeente en Siko aan het werk gezet door de docent én de leerlingen. Er werd geplaneerd, gelast en gelijmd, waarbij de leerlingen aanwijzingen gaven over wat er nodig was om dit te doen. Ook de wethouders bleken technisch uit de voeten te kunnen: zij maakten een eigen ‘metaljet’ (een vliegtuigje op een standaard van metaal, hout en pvc) die zij trots mee naar huis namen.

De wethouders gaven aan onder de indruk te zijn van het talent van de leerlingen. Er is veel behoefte aan technisch talent en er is veel werkgelegenheid voor technisch personeel in Schiedam en omgeving. Het initiatief van de ‘klusklas’ wordt ondersteund door de gemeente Schiedam en de werkgevers die deelnemen aan ‘de alliantie voor Techniektalent’ van het Technoplaza.

Tijdens de laatste les worden de ouders uitgenodigd om de eindresultaten van hun zoon of dochter te komen bewonderen. Leerlingen met een vmbo-advies maken zo op de basisschool al kennis met het vmbo en ervaren dat zij trots kunnen zijn op hun mogelijkheden, die zij op school verder kunnen ontwikkelen. De klusklas kan volgens Lentiz nu al een succes worden genoemd; in de toekomst kunnen meer basisscholen zich aansluiten bij dit initiatief.Gerelateerd