Categorieën

Service

Schiedammers: Kusuma moet blijven!

Schiedammers: Kusuma moet blijven!
Uit

Schiedammers: Kusuma moet blijven!

  • Redactie
  • 13-07-2015
  • Uit
Schiedammers: Kusuma moet blijven!

De koorleden komen op voor hun dirigent/pianist Harimada Kusuma, op de foto geheel rechts

SCHIEDAM - Mensen uit Schiedam, Rotterdam en elders zetten zich in voor Harimada Kusuma. Hij is pianist van Indonesische komaf en dreigt Nederland te worden uitgezet. Vrienden en bekenden zetten zich in voor zijn verblijfsvergunning. Morgen is er in Rotterdam een demonstratie om zijn zaak te bepleiten.

Harimada Kusuma is twaalf jaar in Nederland. Hij studeerde in die tijd af aan het Amsterdams conservatorium als concertpianist en is nu muziekdocent aan het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Hij begeleidt als dirigent-organist verschillende koren, waaronder het Schiedamse koor Stand Together. Verder organiseert en begeleidt hij conservatoriumstudenten bij uitvoeringen; ook geeft hij zelf uitvoeringen als pianist.

Al die tijd verbleef hij in Nederland op basis van een visum. Een nieuw visum is hem nu geweigerd, wat betekent dat Kusuma op korte termijn Nederland zal moeten verlaten. Als reden voor de weigering van de visumverlenging is opgegeven dat 'zijn activiteiten geen wezenlijk Nederlands economisch en cultureel belang dienen'.

Stand Together steunt via een link vanaf zijn internetsite de petitie voor een verblijfsvergunning voor Kusuma. Deze is al door ruim 6800 mensen ondertekend. Verder heeft Stand Together een flyer gemaakt met de titel 'Harimada moet blijven!!', om de zaak van de pianist bekendheid te geven.

De demonstratie morgen begint om twaalf uur bij het Rudolf Steiner College, Vondelweg 87 in Rotterdam. Ze eindigt bij het stadhuis, waar leerlingen van de school burgemeester Aboutaleb door middel van een concert willen overtuigen van de onmisbare kwaliteiten van Kusuma.

De flyer kun je zien door de kleine afbeelding hieronder aan te klikken.